понедельник, 13 мая 2013 г.

Перша ліга. “Говерла-Закарпаття” - ФК “Одеса” 6:0. Зігнали злість після Алче

Україна. Ужгород. Стадіон “Авангард”. Глядачів – 2100
Асистенти арбітра – Любомир Харко (Луцьк), Олександр Марчик (Київ).
Голи: Трухін 1, Муховиков 7, Д. Пархоменко (аг), Джакобія 74,77, Вітер 80.
: Надь - Єлісєєв, Щедраков, Сагайдак, Гринченко - Райчевіч (Като,22), Печенкін, Свиридов, Муховиков (Джакобія,53), Трухін (Трішовіч, 56) - Косирін (Вітер,65).
: Яшков, Комарницький, Мелікян
: Паламарчук - Поспелов, Білозор, Белов, Любчак, Пархоменко Д., Пархоменко К., Сілич (Полтавець,66), Шевель (Белмохтар,46), Любан, Шестаков (Бондаренко, 76).
: Скрипник, Зубков
Після поразки від алчевців у наступному поєдинку в рідних стінах від ужгородців чекали лише одного – переконливого реваншу. Чудова весняна погода, розквітлі сакури довкола стадіону – все сприяло хорошому перегляду цього матчу. Думаю, що гравці сповна віддячили за підтримку вірним вболівальникам голами на різний смак.
У стартовому складі господарів після матчу в Алчевську відбулися деякі зміни, зокрема у захисній ланці на краях замість звичних Гібалюка та Мелікяна з’явилися Сагайдак та Гринченко. Решта, без змін. У захисті – Щедраков, Єлісєєв, середня ланка – Райчевич, Свиридов, Муховиков, по краях – Печенкін та Трухін. Попереду – Косирін, воротар – капітан Надь.
Гості, теж мали чимало кадрових проблем. Через дискваліфікації в матчі за одеситів не грали Степанишин з Платуновим, через травму не зміг допомогти партнерам Опря.
Початок матчу став вельми несподіваним. Господарі швиденько розіграли м’яч і стрімголов понеслися в атаку. М’яч повернувся в центральну зону, де на удар наважився Печенкін, Стас “вистрілив”, кіпер одеситів Паламарчук відбиває перед собою, прямо на набігаючого Трухіна, а вже Дмитро пробив повторно, м’яч вдарившись перед воротарем перелетів через стража одеських воріт і затріпотів у сітці. Не встигли гості відійти від першого голу, як через 6 хвилин їм довелося виймати м’яча з сітки вдруге. На підступах до штрафного Муховиков з Косиріним розіграли стінку, Муховиков, наче рукою закинув м’яч у дев’ятку. Закарпатці після другого гола дали трохи гостям відійти. Через 20 хвилин на лівому куті перед власним штрафним майданчиком одеські захисники не за правилами повелися з Печенкіним. Сам постраждалий і виконав стандарт. Підкрутив м’яч у ближній верхній кут, де було велике скупчення футболістів, м’яч зачепив голову Косиріна, потім здається влучив у воротаря, а від нього відскочив чи то до Гринченка, чи то влучив у ногу гравцю “Одеси”, але факт того, що після цього м’яч знову опиняється в сітці одеських воріт.
Це вже був справжній нокаут для команди Пархоменка. Одесити великми силами подалися було бодай “розмочити” рахунок, однак, могли ще в першій половині натомість двічі пропустити. На 30-й хвилині досить небезпечно виконував штрафний Муховиков надійно зіграв Паламарчук. А на 45-й хвилині ужгородці впіймали гостей на контратаці. Трухін на швидкості пронісся з м’ячем через центральну лінію, віддав правіше на хід Косиріну. Олександр зблизився з воротарем і пробив – кіпер парирує, м’яч знову відскакує на Косиріна, останній б’є повторно, цього разу м’яч пролетів неподалік від дальньої стійки. Не судилося сьогодні Олександру “розписатися” в воротах своєї колишньої команди.
Другий тайм розпочинається під диктовку господарів, гості, навіть і не думали йти в атаку. А витримувати натиск суперника їм просто забракло сил. На 72 хвилині Джакобія, який вийшов на заміну у другому таймі вдало влився в гру розпочав пристрілюватися до воріт. Цього разу трохи схибив. Але вже за мить грузинський форвард отримав м’яч у центральному колі і наче на велосипеді втікає від свого опонента й перед лінією штрафного відправляє м’яч у дальній кут – 4:0. Через дві хвилини рейд лівим флангом здійснив Трішовіч, який змінив Трухіна і віддав чудову передачу на Вітра, однак Дмитро не зумів приборкати м’яча одразу, і захисники ліквідували загрозу. Та вже через хвилину свіжий Трішовіч знову здійснює аналогічний прохід відпасовує цього разу на набігаючого Джакобію. Лаша правою підлаштовує собі м’яч під удар, а лівою відправляє під ближню стійку – 5:0.
А на десерт, чи то пак на завершення глядачів дебютним голом порадував Вітер. Правим краєм “розірвав” оборону Свиридов і виклав м’яч на ногу Дмитру в район одинадцятиметрової позначки, той філігранно в дотик відправив м’яч під дальню від кіпера стійку воріт.
На 88 хвилині відповіли гості. З штрафного у верхній кут воріт намагався поцілити Полтавець, однак Надь обрав правильну позицію і без проблем забрав м’яч.
Що ж гадаю, такою переконливою перемогою гравці “Говерли” цілком виправилися від невдалого вояжу до Алчевська.

Комментариев нет:

Отправить комментарий